Flotten

Vem har inte drömt om att få bo på en flotte? Men att bo på flotte innebär också att många bekvämligheter som man har hemma inte finns. Här finns t.ex. ingen el eller dricksvatten. Inga moderna toaletter eller tvättmöjligheter. Bor man på en flotte är det inte så enkelt att få tag i något som man glömt så det är viktigt att  man planera så man får med allt man behöver.
Men det är också detta som gör boendet till en väldigt unik och speciell upplevelse.

Här finner du en broschyr över vad som är bra att tänka på vid boende på flotten.

Ett äventyr för dagen eller med övernattning?

Många bokar flottarna för ett trevligt äventyr för dagen och sedan åka man hem på kvällen. Men när man bokar så har man bokat flottarna till dagen därpå (12.00) så vi rekommenderar att man gärna provar på en övernattning. En övernattning kräver dock lite extra planering och det blir mer påtagligt vilka moderniteter som saknas. På natten kan ju även kyla och mörker smyga sig på.

Flottarna

Flotten är ca 90 m ² och ligger vackert beläget ute i havet vid Björkön ca 2 km från campingen. Flotten är egentligen tre flottar som är hopbyggda.  På två av flottarna finns stugor (ca 15 m ²) i vilka man kan bo 4 personer i varje stuga (dock måste två personer då ligga på madrasser på golvet och innebära viss omstuvning av bordet). Mellan stugorna är en flotte med ett utedass och en vedeldad bastu som rymmer 4-6 personer. På flotten finns även en bänk/bord utanför bastun där 6-8 personer kan sitta.

Stugorna
Stugorna har två sängar med dubbla madrasser så att två madrasser kan flyttas ner och lägga  på golvet om man är 4 personer. Kuddar och täcken finns i lådorna under sängen. Som sagt det finns inget el eller dricksvatten på flottarna. Eftersom det är svårt med diskning så finns inga köksredskap eller bestick i stugorna utan man får ta med det man behöver. Man måste också ta med eget dricksvatten. (Man kan även fritt låna både köksredskap och vattendunk på campingen men skall då lämnas tillbaka på campingen och vara diskat)

Bastu

Bastun är en mindre bastu som gör den snabb att få värme upp. Bastun är vedeldad  och man är själv ansvarig för att ta med ved. (En kasse ved ingår och kan tas med från campingen) Man får under inga omständigheter använda några brännbara vätskor för att tända elden i bastun. Dykning är absolut förbjudet från flottarna då dessa ligger på relativt grunt vatten och att det eventuellt kan ligga sjunktimmer på botten.

Pris
När man hyr flotten har man tillgång till hela flotten, bastun och toaletten sedan kan man hyra 1 eller 2 stugor beroende på antal och behov
Hyra 1 stuga (max 4 personer för övernattning) 1 600 kr*
Hyra 2 stugor (max 8 personer för övernattning) 2 000 kr*

*varav 250kr/bokning går till Bureå Samfällighetsförening för upplåtande av område

Incheckning 14.00 ( Nyckel kan hämtas på campingen tidigare tillsammans mad eventuell annan lånad utrustning enligt överenskommelse)
Utcheckning 12.00 (Nyckel kan lämnas på campingen senare tillsammans med eventuell annan lånad utrustning enligt överenskommelse)

Transport till flottarna
Eftersom flottarna inte har någon landförbindelse krävs båttransport för att ta sig till flottarna. I hyran ingår lån av roddbåt som ligger i hamnen. Från hamnen är det ca 400 m i skyddat vatten till flottarna. Transport kan även lösas på andra sätt men måste bokas i förväg.

 • Ordna egen transport
 • Boka transport med motorbåt (Utgår från hamnen till flottarna) pris 600 kr/tur
 • Hyra Kajak, Icross, SUPbrädor (Kan hyras på campingen, vid bokning av flotte får man 50% rabatt hyrpriserna)

Städning
Städning av stugorna sker med enkel moppning och damtorkning (våtmoppning om behovet finns, använd överblivet dricksvatten i första hand) (städgrejer finns i stugorna)
Sängar skall vara bäddade och kuddar och täcken undanlagda.
Bastun skall vara i ordning
Kontrollera noga att ni får med er alla saker innan ni åker.
Se till att ni låst stugor och bastun.
(Eftersom stugorna tar rätt mycket stryk av havet och kan bli lite skeva så kan det ibland vara svårt att låsa stugorna, i så fall meddela oss på campingen om ni inte lyckats låsa)

Att ta med…

 • Dricksvatten
 • Köksredskap (tallrikar, glas, bestick, skålar)
 • Mobiltelefon (väl laddad, ta gärna med powerbank om möjligt)
 • Sänglinnen (kuddar och täcken finns)
 • Toalettpapper (brukar finnas men bra som backupp)
 • Batterier till bordslamporna (ca 4-8AA- brukar finnas men kan vara bra som backup)
 • Ved till bastun (ca 1 påse ved ingår i hyran och kan hämtas på campingen- brukar även finnas kvar ved i bastun)Mat, dricka och snacks
 • Spel

Kontakta oss direkt via telefon eller mail för bokning av flotten

Samarbetspartner
Copyright ©2024 Bureå Camping i samarbete med Campcation.