När? Lördag den 14 augusti

Datum: Lördag den 14 augusti arrangerar Bureå Camping kräftfiske på campingen.

En perfekt aktivitet för ”hemestern”. Oavsett om man vill behålla och tillaga kräftorna eller bara släppa tillbaka kräftorna är det en väldigt trevlig och spännande aktivitet för hela familjen.
Detta kräftfisket arrangeras av Bureå Camping med tillstånd från Bureå Samfällighetsförening och är kopplat till att man bor på campingen.
Burar tillhandahålls av campingen och delas ut 17.00 vid receptionen då vi även gör en kort introduktion. (Det är absolut förbjudet att använda egna burar, läs mer nedan)
Incheckning på campingen kan ske från 12.00 med husvagn och från 14.00 i stugor (om ni kommer tidigare kontakta oss innan så kan vi försöka lösa det). Utcheckning är 12.00.

Tider för kräftfiske
17.00   Samling vid receptionen. Information om kräftfiske och utdelning av burar
18.00   Kräftfisket startar. Var och en ansvarar för sina tilldelade kräftburar (4st)  och ansvarar själv för att vittja och ta hand om kräftorna
24.00   Avslutas kräftfisket
00.30   Återlämning av kräftburar vid receptionen

 • Fisket kommer att ske från södra sidan av älven mellan de två forsarna vid campingen.
 • Antal andelar (1 andel= 5 burar) är begränsade och det är ”först till kvarn…” som gäller
 • Man kan bara boka en andel/bokat boende

Om kräftfiske i Bureälven

I dag dominerar den från Nordamerika importerade Signalkräftan* i svenska vatten men i Bureälven är det fortfarande den inhemska Flodkräftan som lever. Flodkräftan hotas av den för Flodkräftan dödliga kräftpesten som kan överföras från Signalkräftan, därför får man endast använda redskap som tillhandahålls av Bureå Samfällighetsförening (som även har fiskerätten för kräftfiske). Kräftfisket brukar enligt tradition starta i augusti.
Läs mer om kräftfiske

ÖVRIGT

Vi tillhandahåller burar med markerade snören. Man får själv tillhandahålla agn. När det gäller agn så finns många olika tips på agn.  Alla har sina favoriter till agn (mört, gädda , lever, mamma scans köttbullar, hundmat, korv, lever, leverpastej mm) Kräftor är asätare så de äter egentligen allting och ofta får man bättre resultat om t.ex. fisken legat framme och börjat luktar lite illa.
Är man osäker kan ett tips vara att ta med olika agn och prova agna burarna olika.

Att ta med:

 • Agn (Googla gärna för förslag men några förslag kan vara fisk, t.ex.mört, gör inget om den legat ett tag, lever, köttbullar mm)
 • Ficklampa (kul att även bara spana efter kräftor)
 • balja alt hink (20l) för kräftor
 • Sängkläder alt. sovsäck för den som bor i stuga (sängkläder går att hyra)

För tillredning:

Det är inga problem att låta kräftorna vara i en balja över natten och tillreda dom dagen efter, då hinner kräftorna också tömma sig. För den som vill tillreda kräftorna på plats så ska tillredningen ske utomhus, antingen på kokplattor (som finns att låna) eller över öppen eld i våra eldstäderna.

Att ta med för tillredning:

 • kastrull 10L
 • slev
 • ingredienser till koket (finns många recept på nätet)
 • Övrigt så får man tänka själv på vad man vill ha med sig

FAKTARUTA

Kräftfiske 14 augusti 17.00-24.00

Pris: 500 kr + boende

Boendealternativ
Stor 4 bäddstuga 600 kr
Liten 4 bäddstuga 500 kr
Husvagn/husbil (m el) 290 kr

1 andel= 4 kräftburar- 500 kr (1 andel/ boende)

Bokning sker via mail till info@bureacamping.se
(ange namn, boende och antal andelar (max 1/boende)
betalning skall ske när bokningen är bekräftad- betalningsanvisning kommer med bekräftelsen)
AVBOKNINGSREGLER: Senast avbokning 8/8 avbokning, efter den 8/8 debiteras en avbokningsavgift på 600kr om inte sjukintyg kan uppvisas.