När? Alla dagar

*  GÄLLER VÅRA CAMPINGGÄSTER
våra campinggäster kan fritt låna ett flytetyg (paddelbräda/SUP, forskajak, Icross, Sit on top kajak mm, gäller ej havskajaker) i ca 45 minuter. Bokningarna gäller hela timmar så beräknad tid räknas till ca 45 minuter då det tar tid att hämta ut utrustningen och all utrustning skall vara återlämnad INNAN nästa heltimme. (Försent inlämnad utrustning kan innebära påförd avgift)

Vi har valt att hyra ut utrustning som inte kräver så mycket förberedelser då vi inte kommer att ha tid att instruera och ställa in utrustning. Har man frågor får man ta de med personalen i receptionen annars får man prova sig fram

Vi har ett begränsats antal FLYTETYG för fri utlåning så det är först till kvarn som gäller.  Vi har gjort begräsningen för att man t.ex. ska kunna hyra ett till flytetyg samtidigt om man är fler som vill ut samtidigt, eller att man vill kunna ta med utrustning och paddla på annat håll mm.

Fri utlåning gäller ETT flytetyg/ boendeform och dag (alltså har man bokat en stuga eller en husvagnsplats så kan man fritt låna ETT flytetyg, har man två stugor/ 2 husvagnsplatser har man rätt att låna 2 flytetyg etc)
Flytetyg bokas i receptionen där man även sedan kvitterar ut paddel och flytväst (max 2st) och eventuell annan utrustning. Den som bokar och hämtar utrustningen skall vara myndig)
Utlåningen gäller 10.00- 19.00 under högsäsong när receptionen är öppen. Sista utlåning är alltså 18.00-19.00

 

FLYTVÄST ingår i all utlåning och skall användas!

VÅRA FLYTETYG

SUP/ Paddelbrädor (2st för fri utlåning*)
SUP- paddling även kallat Stå paddling, Paddelbrädor mm har blivit allt mer populärt och har även utvecklats i till olika aktiviteter som race, yoga, polo mm. Vi har fyra brädor och två av dessa har vi avsatt för att våra gäster fritt ska kunna låna dessa och paddla i selet nedanför campingen.

Icross (2st för fri utlåning*)CROSS är en uppblåsbar ”paddelflotte” som tagits fram i Skellefteå. Den togs i första hand fram för fiskare för att det skulle vara enkelt att ta med när man ska ut och fiska. De vi lånar ut är utan sits men vill man boka och ta med så har vi sitsar för utlåning

Forskajaker (2st för fri utlåning*)
Vi har 2 olika sorters forskajaker. Dessa brukar vara väldigt trevliga lekbåtar då de är lätta att svänga och är väldigt tåliga.  Vi lånar ut dessa utan kapell.

Sit on top kajak (1st för fri utlåning*)
En sit on top kajak är en öppen enklare kajak. Vi har valt att inte har roder på våra utlåningskajaker då ett fel inställt roder bara försämrar paddelupplevelsen och då är det bättre att prova sig fram och lära sig använda paddeln för att manövrera .

Norrländsk paddelbräda
Vi har även gjort två  egna paddelbrädor av Norrländskfura. Dessa går också låna.

 Antalet utlåningsbara flytetyg kan variera pga att utrustning kan behöva ses över/ lagas mm, men även att de vid enstaka tillfällen kan behövas för uthyrning eller andra aktiviteter.

Extra flytetyg
Om man känner att man vill ha flera flytetyg eller paddla längre tid kan man även boka och hyra dessa i receptionen. Som campinggäst har du även rabatter på hyror.
mer info om priser mm finns under aktiviteter/ hyra kajak

VIKTIGT!!!
Använd flytväst
Man är ansvarig för lånad/hyrs utrustning
Myndig person måste kvittera ut utrustningen
ALKOHOL och Vattensport hör inte ihop

FAKTARUTA

FRI UTLÅNING FLYTETYG

Gäller ETT flytetyg per boendeform

Öppet: 10.00- 19.00 under högsäsong

Var: Bokning sker i reception

Pris: Fri utlåning ca 45 min/dag